Rólam

Szeretettel köszöntelek!

20 éve edzősködéssel és egészséges életmódra neveléssel, táplálkozási tanácsadással foglalkozom. Gluténmentes, tejmentes ájurvédikus (növényi) táplálkozást követek, így a hozzám forduló lelkeket is a jógikus táplálkozás felé terelgetem, ami az életük minden területén pozitív változásokat szokott eredményezni.

E tevékenységeimmel kapcsolatos végzettségeim: Aerobik edző, Sportszervező-menedzser, Személyi edző, Pilates oktató, Kismama-pilates oktató, Gyermek -Pilates oktató, Hot Iron Instruktor, Iron Cross, Spinracing oktató, Nordic Walking Guide, Gyermekkori-mozgásfejlesztő, Ashtanga vinyásza jóga oktató, Vaisnava jógamester (Ayurveda specializáció), Goddess Vinyasa Flow (Szakrális női jóga) oktató, Jógarádzsa Közönség Díj 2021.

2008 októberében nyitott meg Pécsett rendkívül barátságos és családias hangulatú stúdiónk, ahol a különböző Pilates órák látogatottsága is arról árulkodott, hogy a legnépszerűbb óra a vendégek körében. Előtte több pécsi fitness centrumban gyűjtöttem tapasztalatokat edzőként. 2010 ősszel elköltöztünk Szekszárdra, 2011 őszétől Kaposvár lett a következő állomás, azóta már Jóga és Pilates Stúdióként vagyunk jelen. Két költözésünk oka, hogy négy kisfiam közül egyik autizmussal él, és számára a legjobb iskolát itt találtuk meg, ahol integráltan tanulhat.

Gyakran megkérdezik, miért “Szantósa” a stúdiónk neve, mi a jelentése?

“Az elégedettségből (és annak rendíthetetlen alkalmazásából) felülmúlhatatlan boldogság származik.” (Yoga Sutra II.42.)

A szantósa a jóga második niyama előírása. Jelentése elégedettség, benső nyugalom, vidámság, derűs állapot, elfogadás, kiegyensúlyozottság. A jóga útján ezt is gyakoroljuk, és ennek az önfegyelemnek eredményeképpen a berögzült rossz szokásokat átformáljuk. Ebben a tudatállapotban a jógi nem érzi semminek a hiányát, nem vágyik semmire, teljes megelégedettség jellemzi, amit a jelenben él meg. E nyugodt, éber állapotban a vágyak nem billentik ki az elmét békés, kiegyensúlyozott állapotából, ami természetesen nem azonos a közönnyel, beletörődéssel. Ennek az elégedettségnek a forrása mindig egy felsőbb tudatosság – a tökéletes derű állapota. Az anyagi javakból származó boldogság csak pár óráig vagy pár napig tart, és az alacsonyabb szintű tudatosságból fakad. Ezzel szemben a valódi derű soha nem múlik el. Gyakorolnunk kell az elégedettséget, és örülnünk annak, amink van.

A jógikus életmódot és értékrendet képviselve egy igazán családias, barátságos környezetben várlak szeretettel!

                                                                               Klaudia