Szeretettel köszöntelek!

18 éve edzősködéssel és egészséges életmódra neveléssel, táplálkozási tanácsadással foglalkozom. Gluténmentes, tejmentes ájurvédikus (növényi) táplálkozást követek, így a hozzám forduló lelkeket is a jógikus táplálkozás felé terelgetem, ami az életük minden területén pozitív változásokat szokott eredményezni.

E tevékenységeimmel kapcsolatos végzettségeim: Aerobik edző, Sportszervező-menedzser, Személyi edző, Pilates oktató, Kismama-pilates oktató, Gyermek -Pilates oktató, Hot Iron Instruktor, Iron Cross, Spinracing oktató, Nordic Walking Guide, Gyermekkori-mozgásfejlesztő, Ashtanga vinyásza jóga oktató, Vaisnava jógamester (Ayurveda specializáció) és jelenleg Vaisnava teológus hallgató vagyok a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán.

2008 októberében nyitott meg Pécsett rendkívül barátságos és családias hangulatú stúdiónk, ahol a különböző Pilates órák látogatottsága is arról árulkodott, hogy a legnépszerűbb óra a vendégek körében. Előtte több pécsi fitness centrumban gyűjtöttem tapasztalatokat edzőként. 2010 ősszel elköltöztünk Szekszárdra, 2011 őszétől Kaposvár lett a következő állomás, azóta már Jóga és Pilates Stúdióként vagyunk jelen. Két költözésünk oka, hogy négy kisfiam közül egyik autizmussal él, és számára a legjobb iskolát itt találtuk meg, ahol integráltan tanulhat.

A kis családunk

Gyakran megkérdezik, miért “Szantósa” a stúdiónk neve, mi a jelentése?

“Az elégedettségből (és annak rendíthetetlen alkalmazásából) felülmúlhatatlan boldogság származik.” (Yoga Sutra II.42.)

A szantósa a jóga második niyama előírása. Jelentése elégedettség, benső nyugalom, vidámság, derűs állapot, elfogadás, kiegyensúlyozottság. A jóga útján ezt is gyakoroljuk, és ennek az önfegyelemnek eredményeképpen a berögzült rossz szokásokat átformáljuk. Ebben a tudatállapotban a jógi nem érzi semminek a hiányát, nem vágyik semmire, teljes megelégedettség jellemzi, amit a jelenben él meg. E nyugodt, éber állapotban a vágyak nem billentik ki az elmét békés, kiegyensúlyozott állapotából, ami természetesen nem azonos a közönnyel, beletörődéssel. Ennek az elégedettségnek a forrása mindig egy felsőbb tudatosság – a tökéletes derű állapota. Az anyagi javakból származó boldogság csak pár óráig vagy pár napig tart, és az alacsonyabb szintű tudatosságból fakad. Ezzel szemben a valódi derű soha nem múlik el.

Gyakorolnunk kell az elégedettséget, és örülnünk annak, amink van.

A jógikus életmódot és értékrendet képviselve egy igazán családias, barátságos környezetben várlak szeretettel!

Klaudia

A terem, ahol együtt vagyunk

A terem, ahol együtt vagyunk